expecting.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  wij kampeerden op stuufeiland
  Het leek zo'n geweldig plan. En week voor mijn ene week vrij nog even een last minute naar de zon boeken, spotgoedkoop natuurlijk en genieten van iets all inclusive-igs met palmen en cocktails en zee en zo.
   
  Nou dat liep dus even anders, want als het in Nederland niet zo lekker weer is , dan zijn de last minutes naar zonnige oorden DUUUUUUUUR.
  Dat ging dus niet door.
   
  Op vakantieveilingen zag ik een legio aan campings. In Nederland. En ik dacht weemoedig terug aan het kamperen van vroeger. Gewoon in weer en wind. In een tent. Geen tv, met de toilettas en wc rol onder de arm naar het sanitairgebouw. Afwassen in een teiltje. Kinderen kunnen gewoon buiten spelen. Met de vriendjes op het veldje. Met mooi weer met water en zand in de bikini en met slecht weer met water en zand in een regenjasje en rubber laarsjes.
   
  Dus bood ik op een camping in Overijssel. (nog spannend, dat bieden trouwens) Kampeerdorp de Zandstuve. Wel nadat ik even gezoovered had. Want veel van die campings die geveild worden, hebben niet echt een denderende reputatie, en dan is goedkoop dus wel duurkoop. Maar de Zandstuve had alleen maar goede recenties. Entry na entry was lyrisch over het animatieteam en hoe schoon het was en hoe mooi het ligt en hoe ruim te plaatsen zijn.
  Nou en toen wilde ik helemáál he.
  Dus ik zag, ik bood en ik (over)won.
   
  Voor 26 euri zaten wij een week op de camping. In een gehuurde tent. Met complete inrichting erin. Dus spullen mee en gaan.
  Mijn ouders namen het vervoer voor hun rekening en brachten ons op mijn verjaardag naar Overijssel. Nova stoof meteen het eerste speeltoestel op dat we tegenkwamen terwijl ik ons incheckte bij de balie. Nadat we de spullen hadden uitgepakt en de bedden hadden opgemaakt, gingen we nog even op onderzoek uit. Bleek net in Berks Bostheater de middagvoorstelling voor de allerkleinsten aan de gang te zijn. Daar konden we niet langs natuurlijk en zo maakten we voor het eerst kennis met Bella en Kobus.
  Later in de week ontmoetten we ook Berk en Bliz en Buur.
  Alle kampeerveldjes heette als een van deze karakters uit het theater/animatieteam. Wij stonden op Buur 13. Buur is een zonnegod en stal Nova's hart. (en die van mij, want de zon scheen bijna de hele vakantie!!!!) Ze deed hem zelfs een soort van huwelijksaanzoek. Jaja, ze is verliefd op hem "tot in de ruimte en weer terug".
   
  De eerste twee dagen zijn we een beetje nat geworden en hebben de regenjassen en laarsjes flink dienst gedaan. En werden we zelfs een keer tot op onze onderbroek nat. Nova wist nog niet of ze dat wel leuk vond, maar mijn "ach dan hoeven we niet meer te douchen-speech" hielp daarbij en uiteindelijk renden we plassen stampend en lekker gillend naar de tent terug om vervolgens in de pyjamas te kruipen en boekjes lezend in slaap te vallen.
   
  Daarna was het gewoon goed weer. Met wat uitschieters naar 'oei het is warm zeg'. 
  Droog, soms in t-shirt of jurkje, soms toch maar even een vestje aan. Nova heeft lekker buiten kunnen spelen van 's ochtends tot 's avonds. En riep tegen iedereen "stuufhoi!" en "tot stuuf!" Zwemmen deden we wel binnen, maar dat was ook wel lekker. En uitslapen deed ze ook! Want met al die bezigheid de hele dag nam dametje overdag geen rust om even te zitten en deed ze gewoon een lekker lange nacht. Can you say heeeeeeeeeerrrrrrrlijk?!?!
   
  Wat ook heerlijk was, was de visite die we kregen, zo halverwege de week. Miekuh en de kinderen kwamen s'middags op bezoek, nu we toch om de hoek kampeerden. En ook de gehele Santenkraam vereerden ons met een bezoekje die dag.
  Met lekkers en kadootjes en lekker buiten spelen was het echt een superdagje in de supervakantie. Taart eten als avondeten, tekenen op benen en armen, spelen in de speeltuin, kletsen, ijsjes eten, relaxen... alle kinderen en alle volwassenen hadden het leuk met elkaar.
   
  Daarna was er nog een dag met een (boeren) optocht en een met de musical "Stuufeiland en het geheim van Baltus Baaij en toen was het alweer voorbij, de vakantie.
  Snik, snif, zucht.
   
  Het was echt super.
  Superduper.
  Superdepuper.
   
   
   
   
  En tegen iedereen bij de zandstuve zeggen wij: TOT STUUF!!!!
   
   
   
   
  ik denk dat we de liedjes nog wel even zingen/dansen ;)

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl